TARIEVEN

Tot 18 jaar wordt een bepaald aantal gesprekken vergoed vanuit de gemeente indien er een verwijzing en beschikking is (max 5, 8 of 12 gesprekken worden vergoed). Wanneer u meer gesprekken wilt hebben dan hetgeen vergoed wordt, dan komt dit voor eigen rekening. 

Vanaf 18 jaar loopt de financiering via de zorgverzekeraar (ook hier worden max 5, 8 of 12 gesprekken vergoed) en moet rekening worden gehouden met het eigen risico van € 385,- (plus eventueel vrijwillig eigen risico). Ook hier geldt: wanneer u meer gesprekken wilt hebben dan hetgeen vergoed wordt, dan komt dit voor eigen rekening. 

Zie tabblad Vergoedingen voor nadere uitleg.

Wanneer er geen contract is afgesloten met uw gemeente (onder 18) of verzekeraar (vanaf 18) dan kunt u ook op particuliere wijze terecht. 


Particulier tarief

Ook zonder verwijzing van de huisarts of voor psychische problemen die niet in aanmerking komen voor vergoeding door uw gemeente of zorgverzekeraar, kunt u bij mij terecht. U zult de behandeling dan wel zelf moeten betalen. Er gelden de volgende particuliere tarieven, welke als OVP (overig product) op de factuur zullen worden gezet:

OVP Individueel psychologisch consult á 45 minuten
€ 90,-
OVP Kort psychologisch consult á 25 minuten
€ 45,-
OVP Telefonisch consult
 
€ 25,-


No show

Verschijnt u niet op een gemaakte afspraak of meldt u zich te laat af (0 tot 24 uur van tevoren), dan wordt de gereserveerde tijd aan u in rekening gebracht. Dat wil zeggen dat u dan een rekening ontvangt voor een consult á €90,-. Let op: deze rekening dient u zelf te betalen en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar of gemeente.  
Wilt u een afspraak verzetten of afzeggen dan dient u dat uiterlijk 24 uur vóór de gemaakte afspraak te doen (maar hoe eerder u het doorgeeft, hoe prettiger) door te bellen, een voicemail in te spreken of een mail te sturen.